שאלות נפוצות
גולשים יקרים, אנו מודעים לכל ההתלבטויות שלכם בנושא הטיפול ביקירכם, הורים, בן/בת זוג או הקרוב שלכם. ברגעים האלה אתם משתדלים להעניק ליקירכם את כל הסיוע רק כדי שירגישו בטוחים ושיהיה להם טוב ונוח, אתם יכולים להיות רגועים, אנחנו מלווים משפחות של קשישים כבר למעלה מ-18 שנה, בכל נושא, בכל שאלה, ובכל התלבטות שהייתה להם.
כדי להקל עליכם, תוכלו למצוא כאן שאלות נפוצות ותשובות מפורטות. אין לראות במידע זה תחליף לייעוץ מקצועי מחייב.
בבחירה בין עובדת זרה לבית אבות, אין פתרון “נכון” או לא “נכון”. כל משפחה צריכה למצוא את הפתרון הנכון ביותר עבורה. ההחלטה על תכנית טיפול המתאימה לבן משפחה הסיעודי היא לא פשוטה. מומלץ להתייעץ עם עובדת סוציאלית, אחות או רופא גריאטרי המכיר את המטופל. בנוסף אפשר לקבל ייעוץ מיידי וללא עלות מצוות אורקר שישמחו ללוות אתכם ולעזור לכם בכל התלבטות.
משך תהליך קבלת קוד סיעודי, מרגע קבלת כל המסמכים הנדרשים ועד לסיומו, הוא כ-3 חודשים.
בהחלט! אזרח ותיק המוגדר כעצמאי או תשוש שהחליט לעבור להתגורר בבית אבות ואינו מסוגל לעמוד במימון בית האבות, יכול לפנות לעובד סוציאלי במחלקה לשירותים חברתיים באיזור מגוריו. זאת כדי לקבל סיוע במימון של המדינה. בפגישה עם העובד הסוציאלי יקבלו הפונה ובני משפחתו יעוץ והכוונה לגבי התאמתו לבית אבות המתאים לו.
ילדיו של האזרח הוותיק משתתפים בתשלום לבית האבות. גובה השתתפות של כל אחד מהם נקבע על סמך: הכנסותיו, ילדיו שמתחת לגיל 18, ועוד הוצאות מיוחדות שיש לו. במקרה של אי שיתוף פעולה, ההורה לא יוכל לעבור לבית אבות סיעודי. במקרה וההורה מוגדר כ”תשוש”, הילדים גם כן אמורים להשתתף.
לא! היתרי העסקה לעובדים זרים לא ניתנים עבור אנשים השוהים בבית אבות.
את שעות הסיעוד אפשר לנצל לטיפול בבית, דיור מוגן או בית אבות לתשושים או עצמאים, אלא אם כן רוב השהות ממומנת ע”י גוף ציבורי כלשהו.
במידה ולמטופל אין אפשרות לחכות בבית או בבית חולים עד לקבלת הקוד, יש אופציה למטופל להיקלט לבתי אבות שיוכלו לקבל אותו בעלות נמוכה לתקופה זמנית עד לקבלת קוד. עלות נמוכה זו והתקופה בה משלמים בה נקראת-טרום קוד . תהליך קבלת קוד הוא תהליך שאורך בין חודש ועד שלושה חודשים בממוצע.
משרד הבריאות מסייע במימון אשפוז של קשישים סיעודיים ותשושי נפש. סיוע משרד הבריאות במימון האשפוז, מותנה בתשלום השתתפות עצמית הנקבעת לפי נוהל משרד הבריאות בהתאם לגובה הכנסות הקשיש ובני משפחתו.
אבחון קוגניטיבי כולל הערכה פסיכוגיריאטרית הבודקת את ההבנה, הזיכרון והתפקוד היומיומי. האבחון מאפשר להציג תמונה ברורה האם החולה סובל/ת מדמנציה או מכל הפרעה אחרת.
כאשר אדם חייב בהשגחה בכל שעות היממה, סימן שהוא אינו יכול להישאר בבית. למרות הסיוע של בני המשפחה עדיין צריך השגחה מקצועית מקיפה בכל מיני פעילויות כגון: כשלים בהתמודדות עם תרופות, ירידה לא רצויה במשקל, דיכאון ובדידות, טיפול אישי ועוד.